Машина за гласуване в Пенсилвания подправя гласове за Ромни

Машина за гласуване в Пенсилвания подправя гласове за Ромни
Кадър от видеото в YouTube, което показва повредата в машината за гласуване в Милъртън, Пенсилвания, която е "в полза" на републиканеца Мит Ромни.
A A+ A++ A

Изборните „машинации" явно са проблем не само в България, след като в американския щат Пенсилвания машина за гласуване беше „хваната" да позволява гласове само за републиканския кандидат за президент на САЩ Мит Ромни.

В Милъртаун, в централна Пенсилвания, в деня на президентските избори в САЩ, в които Ромни се изправя срещу досегашния президент Барак Обама, властите са премахнали машина за гласуване, тьй като заради повреда тя не приемала гласове за Обама.

Проблемът станал известен, след като избирател качил в YouTube видеоклип, на който се вижда, че натиска бутона с името на Барак Обама, а в прозорчето се появява името на неговия съперник Мит Ромни, предаде „Ен Би Си Нюз".

Според Рон Румън, говорител на секретаря на щата Пенсилвания, машината е била поправена и върната в строя, след което не е имало повече оплаквания от избиратели.

#Пенсилвания #САЩ #Барак Обама #Мит Ромни #Пол Райън #Джо Байдън #президентски избори #демократи #републиканци #Президент на САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници