Посланикът на САЩ: Визите за българи не зависят от Обама или Ромни

Посланикът на САЩ: Визите за българи не зависят от Обама или Ромни
Марси Рийс наследи Джеймс Уорлик като посланик на САЩ в България през септември 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпросът за това, дали американските визи за българите ще отпаднат не зависи от това кой ще е следващият президент на САЩ, заяви посланикът на САЩ в София Марси Рийс

В отговор на въпрос по БНТ Нейно превъзходителство припомни, че условията за издаване на визи се определят от Конгреса на страната и определените от него изисквания не зависят от това кой е стопанинът на Белия дом, защото не става дума за политически условия.

Рийс заяви и че има постоянство в отношенията между България и САЩ - както заради партньорството им в рамките на НАТО, така и в условията на членство на България в Европейския съюз, който е главен търговски партньор на САЩ.

Според посланика до сутринта в сряа българско време едва ли ще се знае, дали Обама или Ромни печели изборите в САЩ.

Трудно е да се прецени, дали ураганът Санди, който взе жертви и нанесе сериозни щети, е оказал влияние върху вота за президент на САЩ, заяви посланик Рийс.

Според нея гласоподавателите в САЩ са основно съсредоточени върху вътрешните проблеми и икономиката на страната, а двамата кандидати за поста имат доста различни програми за това.

#САЩ #президентски избори #Барак Обама #Мит Ромни #Марси Рийс #Президент на САЩ #визов режим #визи #посланик на САЩ #НАТО #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници