Гълъб Донев: Свършеното от нас се побира в 2 мандата редовен кабинет! Радев: В коктейл от кризи се справихте блестящо

Гълъб Донев: Свършеното от нас се побира в 2 мандата редовен кабинет! Радев: В коктейл от кризи се справихте блестящо
A A+ A++ A

Ние направихме, че така, че българските граждани, туристи, бизнес да бъдат сигурни, че в България има правова държава. И че това не са само приказки. Ние внесохме редица законопроекти, които водят към тази посока.

Това, което е свършено през тези месеци, може да се събере в два мандата на редовно правителство.

Искам да благодаря на всички държавни служители, които работиха професионално, чесно и открито. Искам да благодаря на всички министри нито един корупционен скандал да бъде на показ.

Така бившият вече служебен премиер Гълъб Донев направи кратко резюме на управлението си.

"Само преди 10 месеца вие поехте отговорност за управлението на страната във вихъра на един коктейл от криза. Рекордни цени на горивата, невиждана инфлация, липса на газ, на договори, на търгове, на слотове, на интерконектор и на цени в небесата. Замразени инфраструктурни проекти, липса на закони, 0 утвърдени европейски програми с 0 лева, застой в модернизацията на армията, рекорден мигрантски натиск по границите, война близо до България и много други". Това заяви президентът Румен Радев пред служебното правителство на „Дондуков“ 2.

"За това при вашето стъпване в длъжност ние набелязахме редица приоритети, сред които най-важните-Отстояването на българският интерес, укрепване на сигурността и задълбочаване не европейската интеграция.", допълни държавният глава.

По думите на Радев служебното правителство не само се е справило с тежката ситуация, но и отворило нови възможности за възходящо развитие на България.

#Гълъб Донев #. Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"