Киев: Руски войски взривиха Каховската ВЕЦ

Киев: Руски войски взривиха Каховската ВЕЦ

стоп кадър

A A+ A++ A

Каховската ВЕЦ на река Днепър е била взривена от руските войски, съобщи украинското Оперативно командване „Юг“ в официалната си Facebook страница.

„Каховската ВЕЦ е взривена от руските окупационни сили. В момента се определят мащабите на разрушенията, скоростта и обема на водата, вероятните райони на наводнения. Всички служби работят. Ситуацията се следи“, се казва в съобщението.

"Руската армия извърши поредния терористичен акт", заяви във видеоклип в Телеграм Александър Прокудин, назначен от Украйна ръководител на военната администрация на Херсонска област, цитиран от Си Ен Ен.

„Тя е взривила водноелектрическата централа "Каховка". Водата ще достигне критично ниво след пет часа. Започнала е евакуация в опасната зона".
"Всички служби работят", добави Прокудин и призова жителите по източния бряг на река Днепър "незабавно да напуснат опасните райони".
Високопоставен служител, назначен от Русия в окупираната южна Украйна, призна, че „нощни удари“ са разрушили части от язовирната стена "Нова Каховка“.

#Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"