Жълт код за проливни валежи и гръмотевици утре

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици утре

Pixabay

A A+ A++ A

Валежи и гръмотевици днес се очакват главно на отделни места в западната половина от страната. Вятърът ще е слаб от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 24° и 29°, в София - около 24°.

През нощта ще продължи да вали главно в Западния Предбалкан. Още утре, преди обяд в северозападната половина от страната, а след обяд и до полунощ - и в югоизточната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места ще има интензивни валежи с количества до 50 л./кв.м, гръмотевични бури, очакват се и градушки.

Поради преминаването на студен атмосферен фронт максималните температури слабо ще се понижат и ще са между 22° и 27°, в София - около 22°. Ще духа до умерен североизточен вятър.

По-малка е вероятността за валежи по Черноморието. Ще е предимно слънчево, с до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода ще е между 20° и 22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има интензивни валежи и гръмотевични бури.

Температурите в курортите ще останат без съществена промяна - максималните ще са от 11° до 16°.

В неделя в Западна и Централна България на много места ще превали и прегърми, докато в източните райони ще преобладава слънчево време. В началото на новата седмица повече слънчеви часове ще има сутринта, а валежи - главно в Западна България и в планините, предава БНТ.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »