Давид Вия можел да изгуби крака си

Давид Вия можел да изгуби крака си
Доктор Кугат изтъкна наставника на „Барса” Тито Виланова като основен „виновник” Давид Вия в момента да играе и вече да е възстановен от много тежката си травма. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Давид Вия е бил поставен пред опасността да загуби крака си след тежката контузия, която получи в края на миналата година.

Нападателят на „Барселона” получи тежка фрактура на пищяла по време на световното клубно първенство в Япония и именно полетът му от Далечния Изток до Испания е криел сериозен риск за здравето му, призна доктор Кугат, който извърши операцията на футболиста, предаде Би Ти Ви.

„Когато има такива резки смени на налягането, на осем, десет, дванадесет хиляди метра височина е много опасно. Могат да се получат много тежки наранявания, а в неговия случай дори да изгуби крака си", коментира лекарят.

Доктор Кугат изтъкна наставника на „Барса” Тито Виланова като основен „виновник” Давид Вия в момента да играе и вече да е възстановен от много тежката си травма.

„Има един майстор, благодарение, на който Вия сега играе. Един правилен ум наречен Тито Виланова. Дозира натоварванията от абсолютно научна гледна точка. Той е много интелигентен", допълни Кугат.

#Давид Вия #Барселона #Япония #Испания #Тито Виланова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"