СДС оттегля своите шефове на парламентарни комисии

СДС оттегля своите шефове на парламентарни комисии
СДС няма да подкрепи държавния бюджет за 2013 г. и отказва да регистрира фракцията „Единство", обяви лидерът Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички председатели на парламентарни комисии от СДС ще се оттеглят от постовете си след приемането на Бюджет 2013, реши Националният съвет на партията на заседанието си във вторник.

СДС няма да подкрепи държавния бюджет за 2013 г. и отказва да регистрира фракцията „Единство" на Мартин Димитров, Надежда Нейнски и Ваньо Шарков, съобщи още председателят на партията Емил Кабаиванов, цитиран от БТА.

Членовете на Националния съвет са задължили народните представители от СДС да участват в дебатите по бюджета, за да защитят тезата на партията и да гласуват „против" бюджета за 2013 г.

Решено бе след приемането на държавния бюджет да бъдат оттеглени председателите от СДС на постоянни комисии в Народното събрание, информира Емил Кабаиванов и поясни, че това е политическо решение.

Мартин Димитров е председател на икономическата комисия, Йордан Бакалов - на комисията по правата на човека, вероизповеданията, жалбите и петициите на гражданите.

Според Емил Кабаиванов те ще останат да работят като редови членове в комисиите.

Националният съвет на СДС е отказал да регистрира фракция „Единство" в СДС. Решението е взето с 12 гласа „за" и 64 гласа „против".

Наскоро двамата бивши председатели на СДС - Надежда Нейнски и Мартин Димитров, обявиха, че създават Национален съюз „Единство" в СДС, който ще работи за обединение на партията с ДСБ.

Оттам обаче не заявиха, че ще участват в преговори с това ръководство на СДС.

„СДС е единна формация и създаването на такива фракции, особено които имат за цел не да разширяват влиянието на СДС, а да го принасят в жертва в някакви нови неясни политически субекти и коалиции, не работи в интерес на демокрацията и на СДС," заяви Емил Кабаиванов.

Той добави, че са поели ясен и недвусмислен курс на самостоятелно развитие на СДС.

„Убеден съм, че след днешния ден СДС върви в правилната посока - единен, силен и в постоянен диалог с българските граждани," каза лидерът на партията.

В отговор на въпрос той посочи, че позицията на СДС е Венета Марковска да се оттегли от Конституционния съд.

#СДС #Емил Кабаиванов #председател на СДС #Бюджет 2013 #Национален съюз „Единство“ #Мартин Димитров #Надежда Нейнски #Ваньо Шарков #ДСБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"