Свиленски: Борисов да даде имунитета си сам

Свиленски: Борисов да даде имунитета си сам

БСП

A A+ A++ A

„В тази ситуация искането на имунитета на Борисов е единствената законна процедура за довършване или продължаване на т.нар. дело „Барселонагейт“. Всички знаем от 2020 г., че има такова дело, законната процедура е именно тази – прокуратурата иска имунитета, този, на когото му е поискан имунитета, си го дава, ако няма притеснение.“ Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски по време на изявление пред медиите в кулоарите на Народното събрание.

„Ако всичко това, което твърди Бойко Борисов, че няма къща в Барселона, че няма нищо общо с това обвинение – най-резонният път е да си даде имунитета сам. Това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни. Когато човек счита, че е виновен, се крие тук зад тези четири стени и си пази имунитета“, каза още социалистът.

Той бе категоричен, че ако имунитетът на Борисов стигне до гласуване в зала, „БСП за България“ ще подкрепи той да бъде свален: „Законната процедура за завършване на всяко едно наказателно производство е именно през съдебната зала, а не през парламентарната. Интересното е, че тези, които се опитаха и го арестуваха незаконно, тези дни мислят схеми как да го спасят – говоря за „Продължаваме промяната“ от записите, които бяха предоставени. Интересно е поведението им – как борците срещу корупцията, борците срещу модела „ГЕРБ“, сега ще видите в зала как вероятно ще гласуват.“

#Георги Свиленски #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"