Принц Чарлз бил пряк потомък на граф Дракула

Принц Чарлз бил пряк потомък на граф Дракула
Кулминацията на видеоклипа е изказването на британския благородник, че „може да проследи предците си, чак до далечното и мрачно минало на Румъния”. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Британският принц Чарлз бил пряк потомък на легендарния румънски граф Дракула, според националната туристическа агенция на Румъния.

На започналото в Лондон в понеделник световно туристическо изложение „Уърлд травъл маркет” на посетителите били раздавани брошури и прожектиран рекламен видеоклип, в който се твърди, че принц Чарлз е пряк потомък на легендарния румънски феодал от ХV век Влад Тепеш, вдъхновил ирландския писател Брам Стоукър за неговия персонаж Дракула.

Това съобщава електронното издание на британския ежедневник „Телеграф”, според което става въпрос за рекламна кампания, насочена към засилване на позициите на Румъния на туристически пазар във Великобритания, предаде Би Ти Ви.

В публикуван в YouTube рекламен видеоклип се повяват кадри от интервю на британския престолонаследник, в което той споделя че „Трансилвания е в кръвта му” и че генеалогичните проучвания са доказали, че принц Чарлз е пряк потомък на Влад Тепеш.

Кулминацията на видеоклипа е изказването на британския благородник, че „може да проследи предците си, чак до далечното и мрачно минало на Румъния”.

Румънската национална туристическа агенция е потвърдила, че видеоклипът е част от рекламна кампания, насочена към привличането на повече британски туристи.

„Телеграф” припомня, че принц Чарлз е притежател на частен селски имот в Румъния, който е закупил през 2006 г.

Международните наблюдатели припомнят наскорошните археологически разкрития в България, на древни погребения с ритуали срещу вампирясване, които обиколиха света и размиха представите на част от западното общество, за произхода на вампирските легенди.

#принц Чарлз #Румъния #Великобритания #Лондон #Трансилвания #България #вампир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »