Шефът на ДАНС: Не разполагам с информация президентът да е оказвал влияние върху изборите

Шефът на ДАНС: Не разполагам с информация президентът да е оказвал влияние върху изборите

Стоп кадър/БНТ

A A+ A++ A

В прокуратурата е образувана проверка с постановление на Държавна агенция "Национална сигурност" по внесен сигнал от "Възраждане" и ВМРО за държавна измяна, след разпространения миналата седмица запис.

Това съобщи по време на изслушването председателят на ДАНС Пламен Тончев. На въпрос на "Възраждане" в какво качество са извикани за разпит в прокуратурата съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев, Тончев посочи:

“Всички мероприятия, които са планирани, са съгласувани с наблюдаващия прокурор. Аз в момента нямам неговото разрешение, за да предоставя тази информация и също така не мога да кажа в какво качество са извикани вашите двама колеги на разпит в прокуратурата”.

На въпрос на БСП дали е имало изборни измами с участието на държавния глава, председателят на ДАНС Пламен Тончев информира:

"Извършена е проверка от ДАНС, съвместно с “Информационно обслужване” и ЦИК, включително има образувана проверка и на прокуратурата. Към момента не е установено вмешателство в машините, които да могат да манипулират избориния резултат. Второ, аз не разполагам с информация президентът да е оказвал влияние върху изборите, които да потвърждават този израз: “Направихме ала-бала с изборите”.


#ДАНС #НС #изслушване #Пламен Тончев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »