Три сгради са пострадали при атаката с дронове над Москва

Три сгради са пострадали при атаката с дронове над Москва

Стоп кадър/Россия24

A A+ A++ A

Москва и Московска област бяха подложени тази сутрин на първата по рода си масирана атака с дронове. Задействана беше противовъздушната отбрана.

Съобщава се за три пострадали сгради. Двама души са потърсили медицинска помощ.

От министерството на отбраната съобщиха, че в нападението са участвали 8 дрона, като пет от тях били свалени от зенитно-ракетния комплекс “Панцир Ц”, а останалите три - неутрализирани със средствата за радиоелектронна борба. Различните медии обаче съобщават за между 10 и 25 безпилотни летателни апарата.

Най-малко три дрона са се врязали във високите етажи на жилищни сгради на "Ленински проспект", "Профсъюзная улица" и в Нова Москва.

Кметът Сергей Собянин заяви, че на няколко сгради са били нанесени незначителни материални щети, че няма сериозно пострадали хора и че двама души са потърсили медицинска помощ.

Следственият комитет започна производство по три члена от Наказателния кодекс: тероризъм, опит за масово убийство и умишлено унищожаване на имущество.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че сутрешната атака с дронове срещу Москва и Московска област доказва, че така наречената от него “специална военна операция в Украйна” трябвало да продължи до постигането на поставените цели.

Киев отрича да има нещо общо с атаката, съобщава БНР.

#дрон #Атака #Москва

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"