Видео обучителна програма за интернационализация на МСП и представяне пред студентите на УНСС

Видео обучителна програма за интернационализация на МСП и представяне пред студентите на УНСС

ИАНМСП

A A+ A++ A

На 29 май 2023 г., Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), д-р Бойко Таков, в качеството си и на ръководител на Националната контактна точка на България за отговорно бизнес поведение и Проф. д-р. Димитър Димитров, Ректор на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), подписаха Меморандум за съвместно сътрудничество.

Основни направления в двустранното сътрудничество ще бъдат представянето на механизма на Националната контактна точка (НКТ) на България за отговорно бизнес поведение съгласно Насоките на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) пред релевантните преподаватели, като те в последствие да предават информацията на студентите, както и съвместна подготовката, чрез преподавателския капацитет на университета на теоретичната част на теми свързани с интернационализацията, за които след това ИАНМСП ще заснеме видеа, които да служат като обучителни такива за компаниите предприемащи стъпки към експорт на своите стоки и услуги.

Меморандумът обхваща също така и двустранното сътрудничество в следните направления – сътрудничество при подготовка на съвместни проекти и последващото им изпълнение, сътрудничество чрез взаимно съдействие при провеждане на други конкретни активности и събития като Академии, представляващи взаимен интерес, след предварително съгласуване и други. Меморандумът има за предмет взаимното сътрудничество между УНСС от една страна и ИАНМСП, от друга страна, с оглед подпомагане успешното реализиране на политиката, целите и задачите на двете страни. Срокът на Меморандума е 3 години, като през тях той ще бъде с насоченост да запознае и подпомогне студентите и бизнеса.

Университетът за национално и световно стопанство е първия, който ще има възможност от първо лице да се запознае с механизма Национална контактна точка и Насоките на ОИСР за отговорно бизнес поведение. Също така, УНСС е първия университет партньор, с който са планирани съвместни дейности, съдържащи се в промоционалния план на НКТ.

#ИАНМСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"