52 000 лв глоби за неизправни автобуси, превозващи деца

52 000 лв глоби за неизправни автобуси, превозващи деца
Акцията е проведена в цялата страна през почивните дни по повод Деня на народните будители – 1 ноември. Снимка: Снимка: burgas1.org
A A+ A++ A

Инспекторите на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" са наложили глоби за 52 000 лв. при извънредни проверки на автобусните превози на деца и ученици, съобщиха от Министерството на транспорта.

Акцията е проведена в цялата страна през почивните дни по повод Деня на народните будители – 1 ноември.

На 2 ноември училищен автобус с 30 пътници, сред които и две деца, се обърна край жп прелеза на с. Съботковци по пътя Габрово – Боженци.

Два дни преди това автобус с 38 деца от столично училище се запали в движение на магистрала „Хемус". И при двете катастрофи за късмет нямаше пострадали.

Заради тях министърът на транспорта Ивайло Московски назначи извънредни проверки и мерки за затягане на контрола на всички автобуси за превози на деца и ученици.

Служителите са съставили 37 акта и временно са спрели от движение едно превозно средство от общо проверени 355 автобуса, в които са се возели деца и ученици.

При проверките шестима шофьори са санкционирани за превоз през тъмната част на денонощието. В единия от случаите е нямало придружители в автобуса.

Част от нарушенията са свързани и с технически неизправности като напукани предни спирачни дискове и спирачни маркучи; разкъсвания на протектора на предна гума; спукано предно стъкло и огледало за обратно виждане; без преминат периодичен преглед за проверка на техническата изправност на автобус.

Родителите и директорите на училища могат да проверят дали фирмата, с която се организират пътуванията на техните деца, е лицензирана на сайта на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

#Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация" #автобуси #деца #ученици #Министерството на транспорта #Деня на народните будители #1 ноември #Габрово #Боженци #магистрала „Хемус" #Ивайло Московски #Министър на транспорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"