Какво да направим, ако имаме световъртеж: Народни методи

Какво да направим, ако имаме световъртеж: Народни методи

pexels

A A+ A++ A

Световъртежът, известен още като вертиго, е състояние, при което усещането за баланса и пространствената ориентация се нарушават, като резултат на проблем във вътрешното ухо. Това може да предизвика усещане за въртене на околните предмети, губене на равновесие, гадене и други неприятни симптоми. В случай на световъртеж много хора се обръщат към народни методи, които се считат за облекчаващи. В тази статия ще представим някои от тези методи, които може да опитате, ако сте изправени пред световъртеж.

Гинко Билоба: Гинко Билоба е билка, която се използва от векове в традиционната медицина за лечение на проблеми с баланса и вестибуларната система. Можете да приемате добавки от Гинко Билоба или да пиете чай от билката. Преди да започнете приема, е препоръчително да се консултирате с вашия лекар.

Индийско орехче: Индийското орехче е известно със своите успокояващи свойства в случаи на световъртеж. Можете да приемате екстракт от индийско орехче или да го включите във вашата диета като закуска или добавка към ястията.

Лимонов сок: Лимоновият сок се счита за естествен метод за облекчаване на световъртежа. Можете да приготвите си напитка от прясно изцеден лимонов сок, разреден с вода и леко подсладен с мед. Пиенето на тази напитка може да помогне за успокояване на симптомите.

Активност и движение на главата: Някои народни методи препоръчват различни упражнения и движения на главата, които се смятат за полезни при световъртеж. Например, можете да въртите главата си в леки кръгови движения или да правите няколко наклони напред и назад. Тези движения се смятат за стимулиращи баланса и може да ви помогнат да се почувствате по-добре.

Хранителни промени: Някои народни методи препоръчват промени в хранителния режим, за да се облекчат симптомите на световъртежа. Например, избягването на алкохол, кафеин, тежки и мазни храни може да помогне на някои хора. Експериментирайте с различни хранителни пристрастия и наблюдавайте как влияят върху вашите симптоми.

Важно е да се отбележи, че тези народни методи не са научно доказани и резултатите могат да варират от човек на човек. В случай на продължаващи или сериозни симптоми, винаги се консултирайте с вашия лекар.


#здраве

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"