Бразилия официално уведоми България за ареста на Боевски

Бразилия официално уведоми България за ареста на Боевски
Гълъбин Боевски е задържан с наркотик в Сао Пауло, Бразилия. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Бразилските власти официално са уведомили българското външно министерство за ареста на щангиста Гълъбин Боевски в Бразилия.

Бразилските власти са потвърдили, че Боевски е задържан с 9 кг кокаин в куфара си на летището в Сао Пауло, съобщиха от кабинета на говорителя на МВнР.

Тъй като в Бразилия в този час е много рано, не могат да се дадат повече подробности, вероятно това ще стане около обяд българско време, заявиха от МВнР, цитирани от БГНЕС.

Световноизвестният български спортист Гълъбин Боевски, който бе арестуван с голямо количество кокаин в Бразилия, може да получи до 15 г. затвор според началника на полицията в Сау Пауло Владимир Пасини, който освен това уточни, че всъщност Боевски е бил заловен да пренася 9 кг кокаин на летище „Гарульос“, а не 2 кг, както първоначално бе съобщено вечерта в сряда.

„Да, вярно е, имаме такъв случай. Заловеното количество наркотик е около 9 кг“, обясни Пасини и добави, че наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара.

Боевски е арестуван на летището в Сао Пауло във вторник сутринта малко преди да се качи на самолета за Мадрид, на път към София. Гълъбин Боевски е пътувал с дъщеря си Сара, която е участвала в международен турнир по тенис.

Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

От Софийската градска прокуратура заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина. Близките на Боевски не са били открити за коментар.

Това не е първият скандал около Гълъбин Боевски. През 2003 г. той е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му.

През 2008 г. семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 г., когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

#Гълъбин Боевски #щангист #Бразилия #Сао Пауло #арестувани #наркотици #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"