Бизнесменът Красимир Каменов-Къро и съпругата му са застреляни в ЮАР

Бизнесменът Красимир Каменов-Къро и съпругата му са застреляни в ЮАР

личен архив

A A+ A++ A

Бизнесменът Красимир Каменов, известен като Къро, и жена му са застреляни в Кейптаун, ЮАР, научи неофициално от свои източници NOVA.

През април по искане на българската прокуратура Красимир Каменов беше обявен за международно издирване с „червен бюлетин” от „Интерпол”. Според сайта на Междуправителствената организация Каменов се издирва за убийство, заплаха за убийство и изнудване.

Преди това Каменов бе задочно обвинен от Софийска градска прокуратура като поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР, който не показно разстрелян в София в началото на 2022 година.

Успоредно с това прокуратурата уличи Каменов като част от заговор, с участието и на други криминално проявени лица, както и подсъдими като Цветан Василев, в заговор за дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Една от целите на участниците в заговора е отстраняването на главния прокурор Иван Гешев, а за началника на “Убийства” ГДНП прокуратурата пусна запис, на който се чува, че именно Каменов говори за платени 400 000 лв. за уволнението на полицейския началник Михаил Наумов. За Каменов се знае, че от поне 15 години живее в ЮАР.

#бизнесмен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай