Бургаският батка Алекс се влюби до полуда в сервитьорка! Почна с бакшиши и мили думи, мина на вулгаризми, заплахи и трошене на кола

Бургаският батка Алекс се влюби до полуда в сервитьорка! Почна с бакшиши и мили думи, мина на вулгаризми, заплахи и трошене на кола
A A+ A++ A

Историята, която колегите от Флагман.бг разказват днес ще ви шокира, защото ще покаже една по-различна страна на любовта и нейните измерения. Свикнали сме да правим асоциация на шекспировия герой Ромео с мъж, който дава всичко за любимата си – държи се с нея мило, прави й комплименти, разбира я и я обича.

Но не и днес, не и сега! Поведението на нашия герой в този сюжет граничи с маниакално преследване, а момичето, което в един момент е проявило елементарно мило отношение, днес плаща висока цена, защото психиката й е на път да бъде съсипана заради един човек, който е обсебен от нея и я ужасява до смърт. Манията му достига до такава степен, че той я чака часове пред работното й място, праща й снимки на работното място на майка й, както и нейни детски кадри, които незнайно откъде е изкопал.

Преследвачът минава в различни фази - от комплименти до заплахи. И това се случва ежедневно, по няколко пъти.

Всичко започва през януари тази година, когато Алекс Ж., на 40 г., твърдящ, че има успешен бизнес във Виена, посещава заведение в центъра на Бургас. Омаян от красотата и очарован от добрите обноски на една от сервитьорките, той започва опити да спечели сърцето й. Бързо открива името й, намира я във Фейсбук и започва да й пише.

Макар че момичето, което умишлено няма да назовем по име, не отговаря на чувствата му, дори не му пише в социалните мрежи, напористият Ромео е твърдо решен, че бургазлийката ще бъде негова. Проучва кога е на работа, коя смяна е и започват редовни посещения в заведението, където работи тя, надявайки се да види отново усмивката й. Оставя й големи бакшиши, от по 100-200 лева, считайки, че така ще успее "да си я купи", все пак демонстрира солидно финансово положение и няма начин някоя да му откаже.

Единствената грешка, ако можем така да я отбележим е, че сервитьорката се е държала любезно с него, но не защото се е впечатлила, а заради длъжностната й характеристика.

Отказите й обаче още повече мотивират Алекс и той упорито продължава да й пише в социалните мрежи, като буквално я залива с мили думи „бебенце, миличко, слънчице и т.н.“. Кани я дори на почивка в Монако.

Бургазлийката му показва, че не може да бъде купена и просто не харесва Алекс като мъж. Оставя без внимание "горещите" му оферти, след което ситуацията излиза извън контрол.

Алекс Ж. рязко променя поведението си и първо започва вербална атака към нея. В продължение на няколко месеца упорито й пише всеки ден, праща й гласови съобщения и секс снимки, свалени от интернет, за да покаже какви предпочитания имал.

Последват нови откази, след което Алекс за пореден път сменя стратегията си. Момичето продължава учтиво да отклонява предложенията му, а впоследствие и категорично му отказва.

На 8 март се появява на работното й място с голям букет. Сяда със свой приятел в зона, която се обслужва именно от бургазлийката. Опитва се да я хване за ръката, но тя му прави забележка и успява да прекрати комуникацията с него, освен служебните задължения – персонал-клиент. Сцената се повторила няколко пъти, а след всеки отказ, Алекс започнал да се изневря.

След това той става още по-настоятелен. Причаква я преди да започне работната й смяна. Докато бургазлийката паркира автомобила си, мъжът буквално се опитва да нахлуе в колата й. Младата бургазлийка обаче за късмет е държала автомобила си заключен и натрапникът не могъл да се вмъкне. За пореден път му дала да разбере, че не иска да говори с него, но Алекс започнал да става агресивен. Заради това бургазлийката веднага подала сигнал на телефон 112, а отхвърленият Ромео бързо избягал, за да си няма проблеми с полицията.

Този случай показва на момичето, че тя няма лесно да се спаси от натрапника. Заради това подава жалба в полицията.

Оттогава всъщност комуникацията между сервитьорката и Алекс се превърща с постоянен психически тормоз. Тя е подложена на атаки в социалните мрежи, обиди и заплахи. Пишел й дори в Tik-tok от фалшиви профили. Обиждал я с нецензурни думи и настоявал да му върне бакшишите, които до момента й дал.

„Имаш 1 седмица да ми върнеш парите, след това ще ги повръщаш. Много сбъркана п*тка си, да знаеш. Един път ще те наеб* и ще ти падне самочувствието. Правиш ми се на интересна, щото не съм те неб*ал“. Това са много малка част от съобщенията, с които Алекс бомбандирал сервитьорката, след като разбрал, че е подала сигнали срещу него.

Бургазлийката продължава да остава безучастна в комуникацията и дори не отваря съобщенията му във фейсбук.

Странното поведение на Алекс го накарало отново да смени тактиката и той започнал пак да се държи мило с нея. Предлага й 1000 евро "компенсация" заради лошото си отношение", поканил я в мола да й купи дрехи. Обещал й почивка в Монако, където „няма да слугува повече на никого“ и ще й направи поне 3 бебенца.

И с това обаче не успява да накара момичето да му отговори дори с една дума. Огорчен и тотално безсилен в намеренията си, Алекс прави пореден опит за свалка, надявайки се на успех. Кани я на вечеря, изпращайки и еротична сцена от порно филми и приканвайки я да дойде със същото бельо.

В историята има изключително нецензурни и вулгарни изказвания, които трудно бихме могли да перифразираме, за да добие представа читателят на какво психическо мъчение е било подложено момичето.

Сюжетът не свършва дотук, напротив, кулминацията тепърва предстои. Алекс изобщо не му пукало, че тя е подала жалба срещу него. Решил е, че ще бъде негова, независимо какво му струва това, без дори да се замисля, че нещата излизат извън контрол.

Оказва се, че не само я следи, но е проучил изключително добре работното й време, навиците й, позволява си дори да ходи на работното място на майка й. Демонстративно й праща снимки от детството, за да й покаже, че знае всичко за нея. Изпраща й кадри от сградата, където работи майка й – отново наблягайки на това, че ако тя не бъде негова, може да се случи нещо.

Нашият Ромео сменя настроенията си, както времето през май. От миличък сваляч се превръша в безпощаден секс хищник, който твърди, че „ще я причака в тоалетна, защото другите много обичали да ги еб*, докато пишкат“. Заявява й, че тя му дължи пари за адвокат и разходите, които е направил по делото. Когато му връчват призовката я заплашва.

„Кога ще ми се издължиш. Връщай ми парите (от бакшишите- б.а.). Колко пари искаш да ти лижа пичето. Ще ти купя Мерцедес, но те искам два пъти в седмицата. Имаме ли сделка, голямо лизане ще падне. Днес много сбърка. Цял живот ще ходиш до тоалетната с придружител. За какво ти плащах мислиш, много ясно, че щях да те водя някъде да ми л.п.ш и да г.лт.ш“, гласи поредното съобщение на Алекс към сервитьорката.

Ситуацията ескалира още, когато мъжът разбира, че бургазлийката ще работи в един от летните курорти и скоро ще се премести там. Обещава, че щял "и там да я намери".

Всъщност поведението на съобщенията му към нея минават от любовни към заплашителни и дори притеснителни. В случая обаче действията на този мъж градират. В началото той започва със закачки, любовни жестове, а след това заплахи, обиди, а от вторник вечерта в списъка имаме и посегателство срещу нейна собственост.

Преди два дни, около 18:30 тя паркира колата си в центъра на града, близо до една от гимназиите. Към 22 часа нейна колежка забелязва, че цялата й кола е потрошена, всички стъкла на автомобила са счупени. Съмненията на момичето са насочени именно към Алекс.

Срещу Алекс е подадена жалба за следене. Подобно престъпление се наказва с присъда – до 1 година затвор или пробация, заради което явно той не се плаши изобщо. По информация на Флагман.бг Алекс ими криминални регистрации за хулиганство, кражби, унищожаване и повреждане на частна собственост и закани.

"Макар и законодателят да е предвидил изключително ниско наказание за това престъпление, а именно едва до 1 година лишаване от свобода или пробация, категорично трябва да се предприемат спешни и сериозни мерки за защита на пострадалата. Само от началото на годината имаме над 10 убити жени, все с един и същ мотив - криворазбрано виждане за любовта. Следенето е първата крачка към далеч по-тежки престъпления, някои с крайни и необратими последици. Наложителни са и законодателни промени в тази насока", каза пред Флагман.бг бургаският адвокат Димитър Вълчев, който представлява момичето.

Въпреки че тук не става точно дума за домашно насилие, подобно поведение е неприемливо. Това че си оставил голям бакшиш на сервитьорката, не означава, че щом си платил достатъчно, тя вече е твоя. Въпреки, че според Алекс, който в едно от гласовите съобщения посочва и мнението си: "Който плаща, той поръчва музиката. Щом веднъж вземаш бакшиши, трябва да сваляш бикините".

А отказите на „жертвата“ пораждат отхвърляне в психиката на човека, което пък е и причина той да има мотив. Можем само да гадаем каква би била следващата крачка на такъв мъж. Ако компетентните органи не вземат адекватни мерки, не се знае докъде ще достигне манията на този мъж. Момичето вече се страхува за живота си.

#Бургас #сервитьорка #заплахи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »