"Умнокрасивитетът" чака отговори: Защо клекнахме пред Бойко, за какво ни е уйдурма с ГЕРБ? Мълчанието невинаги е злато

"Умнокрасивитетът" чака отговори: Защо клекнахме пред Бойко, за какво ни е уйдурма с ГЕРБ? Мълчанието невинаги е злато
A A+ A++ A

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Коалицията между ПП-ДБ бе приета не особено охотно от най-твърдите ядра на двете формации. С някои изключения обаче те си замълчаха. В името на това на парламентарния вот да бъде спечелена задължително първата позиция и после именно Продължаваме промяната и Демократична България да задават модата в политическия живот. Да, ама не, както се казва често у нас. Коалицията не успя да пребори ГЕРБ-СДС и се задоволи с второто място. Извиненията бяха добре заучени - изборите не били само машинни, датата не била подходяща за ходене до урните, имало фалшификации, листите били редени с парашутисти и прочее.

Хардлайнерите в ПП и ДБ набързо се примириха с положението и насочиха усилията си към това да не се допуска уйдурма с ГЕРБ. Да няма и помисъл за коалиция с Бойко и сие и да се ходи наесен на местен вот с невинни души и неоцапани ръце.

Всичко това бе чуто и подето от лидерите - Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов. Те бяха непреклонни - няма да клякат пред мафията и ГЕРБ, обявих го официално и се окъпаха в аплодисменти. И така до оня ден. Изведнъж нещо се случи - натиск от чужбина ли е в основата, внезапен промисъл за политически разум ли е, щение за власт ли е или просто едното, по-либерално крило, съумя да се наложи над другото...

Каквото и е стана ясно е едно - избирателите ( б.р. сред, които и авторът) на "умните и красивите" се нуждаят от отговори. От обяснения. От това лидерите да се покажат от дупките и да кажат гласно за какво иде реч. В социалните мрежи ври и кипи, хората, които са дали вота си за ПП-ДБ не искат и да чуят за ротационен принцип с ГЕРБ-СДС в управлението. Популярни лица, отпаднали от листите, обикновен електорат, всички са в трепетно очакване за обяснения.

Хубавото на Продължаваме промяната Демократична България, Зелено движение и другите в коалицията им, за разлика от останалите партии, е , че умеят да влизат във вътрешен диалог, да се вслушват. Да назовават нещата с истинските им имена. Да стигат до истината чрез понякога непопулярни решения. Доказвали са го през годините, макар това да е носило негативи впоследствие в урните. И сега е назрял моментът Христо, Кирил, Асен, ако щете Манол, Елисавета или Божидар Божанов да не мълчат, щото горчи. Мълчанието невинаги е злато!

ПРЕДОСТАВЯМЕ НА ВНИМАНИЕТО ВИ РАЗЛИЧНИ МНЕНИЯ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДНИ И ЧАСОВЕ, КОИТО ОБРИСУВАТ НАСТРОЕНИЯТА СРЕД ИЗБИРАТЕЛИТЕ, АКТИВА НА ПП-ДБ И КАТО ЦЯЛО НА ХОРА "ВДЯСНО":

#ПП-ДБ #"Продължаваме промяната" #Продължаваме Промяната - Демократична-България #"Демократична България" #ГЕРБ #ГЕРБ - СДС #Кирил Петков #Христо Иванов #Асен Василев #Манол Пейков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »