НА ЖИВО Депутатите обсъждат промени в Закона за обществените библиотеки

НА ЖИВО Депутатите обсъждат промени в Закона за обществените библиотеки

фейсбук

A A+ A++ A

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените библиотеки се очаква да обсъдят депутатите на първо четене, според публикуваната на сайта на Народното събрание проектопрограма за 25 и 26 май.

Вносител на предложението за промени е Министерският съвет. Със законопроекта се предлага въвеждането на задължение за директора на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий” да изготвя стратегически план за развитието на културния институт въз основа на концепцията, с която е спечелил конкурса за длъжността, се посочва в мотивите. Към настоящия момент в Закона за обществените библиотеки липсва изискване за средносрочно или дългосрочно планиране на дейността на Националната библиотека, което да осигурява организация за планиране и мониторинг за определяне на ясна визия за развитието на институцията за управленския мандат на нейния ръководител, обективирана в средносрочен или друг стратегически планов документ, пише още в мотивите.

В проектопрограмата за тази седмица е и първо гласуване на два законопроекта за изменение и допълнение на сегашния Закон за защита от домашното насилие, както и проект за нов такъв. Очаква се народните представители да обсъдят на първо четене промени в Закона за електронното управление, както и в Кодекса на труда.

Проектопрограмата включва първо гласуване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за достъп до обществена информация. Предвижда се депутатите да гласуват доклад за състоянието на отбраната и въоръжените сили на България през 2022 г.

В проектопрограмата за седмицата е включен и парламентарен контрол.

#Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"