Путин уволни министъра на отбраната

Путин уволни министъра на отбраната
Неговият пост, по препоръка на премиера Дмитрий Медведев, веднага бе зает от 57-годишният Сергей Шойгу, който досега заемаше длъжността губернатор на Московска област. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин лично уволни министъра на отбраната Анатолий Сердюков заради започналото разследване във военното ведомство на злоупотреби с имоти.

Отправяйки досегашния военен министър в оставка, Путин заяви, че целта е да се създадат условия за обективно разследване на имотните измами в министерството, цитира думите му БНР.

В края на миналия месец Следственият комитет образува едновременно цели пет дела за облагодетелстване на ръководители на военния холдинг „Оборонсервиз", които се подозират в присвояването на 100 млн. долара от незаконни сделки с недвижимо имущество.

По скандалното разследване предстои да бъде разпитан и вече бившият министър на отбраната Анатолий Сердюков. Неговият пост, по препоръка на премиера Дмитрий Медведев, веднага бе зает от 57-годишният Сергей Шойгу, който досега заемаше длъжността губернатор на Московска област.

Самият Шойгу на срещата си с президента Путин заяви, че е бил изненадан от новото си назначение за министър на отбраната. Преди да стане губернатор на Московска област близо 20 години той ръководеше Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация.

Оставката на Сердюков е втора в правителството на Медведев от момента на неговото създаване. През октомври беше уволнен министърът на регионалното развитие, след като получи лично порицание от президента Путин.

#Русия #Владимир Путин #министър на отбраната на Русия #уволнение #Анатолий Сердюков #злоупотреба #имоти #ДЕЛА #Холдинг #Сергей Шойгу #министър-председател на Русия #Дмитрий Медведев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"