Никола Йокич видя сметката на ЛеБрон, Нъгетс са на финал в НБА за сефте

Никола Йокич видя сметката на ЛеБрон, Нъгетс са на финал в НБА за сефте
A A+ A++ A

Никола Йокич и баскетболистите на Денвър Нъгетс сътвориха история, след като за първи път стигнаха до големия финал в НБА.

Тимът от Колорадо довърши ЛА Лейкърс след 113:111 като гост и взе серията с 4-0, за да постигне най-големия успех в 47-годишното си съществуване.

Тимът от Колорадо навакса 15 точки пасив на почивката и огромен мач от ЛеБрон Джеймс, който вкара 31 точки през първото полувреме и общо 40, добавяйки 10 борби и 9 асистенции.

Йокич обаче поведе своя тим с 30 точки, 14 борби и 13 асистенции, като вкара 2 забележителни стрелби в края на атаката в последната четвърт, за да направи 8-ия си трипъл-дабъл в плейофите и да подобри рекорда на Уилт Чембърлейн от 1967-а. Сърбинът бе избран за МВП на финалите на Запад и взе наградата на името на Меджик Джонсън.

Джамал Мъри добави 25 точки и в края направи ключова защита при пробива на ЛеБрон Джеймс, издърпвайки топката от ръцете му, а след това Аарън Гордън покри отчаяния опит на Краля.

Йокич обаче бе голямата фигура, като не излезе от игра в последните 33 минути, а макар и да увисна с 5 нарушения 5 минути преди края, домакините не успяха да използват това. Той вкара кош след пробив за 113:111 51 секунди преди края, а след това домакините се забавиха и пропуснаха. Мъри не успя при пробива си в ответната атака, но след това спря Джеймс.

„Плейофите са толкова интересни, защото никога не ти пука колко си изморен. Не те интересуват минутите, пропуските, процента, точките, а само победата“ заяви Жокера, чийто тим спечели третата част с 36:16, а второто полувреме с 55:38 при 58:73 на почивката.

Така Денвър спечели първа плейофна серия срещу Лейкърс при 7 загуби преди това и чака победителя от Маями Хийт – Бостън Селтикс, където макар и като тотални аутсайдери Горещите водят с 3-0. Финалите започват на 1 юни.

#НБА #Денвър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »