Третият на вота в Турция даде подкрепа за Ердоган за балотажа, но Кълъчдароглу остана спокоен

Третият на вота в Турция даде подкрепа за Ердоган за балотажа, но Кълъчдароглу остана спокоен
A A+ A++ A

Лидерът на Алианса АТА Синан Оган (взе малко над 5 процента на първия тур и отпадна) обяви, че ще подкрепи действащия държавен глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган на втория тур на президентските избори на 28 май.

Оган, който говори пред турски медии, призова поддръжниците си да гласуват за Ердоган, съобщи БТА.

"За втория тур на изборите обявявам, че ще подкрепя кандидата на Републиканския алианс за президент Реджеп Тайип Ердоган", каза Оган, цитиран от държавната телевизия ТРТ.

Синан Оган бе кандидат за президент, но отпадна от президентската надпревара с 5,17 процента подкрепа на гласуването на първия тур на вота на 14 май.

Снощи един от функционерите на Алианса АТА Ведждет Йоз пък призовава поддръжниците си да гласуват за кандидата за президент на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу.

Действащият турски президент Ердоган получи 49,24 процента от гласовете на първия тур на изборите, а кандидатът на опозиционния Национален алианс Кемал Кълъчдароглу - 45,07 процента,. За победа на първи тур кандидатът трябваше да спечели 50 процента плюс един глас, а на 28 май президент на южната ни съседка ще стане кандидатът с повече гласове.

А ето как реагира след изявлението на Синан Оган Кемал Кълъчдароглу:

#Кемал Кълъчдароглу #Реджеп Таийп Ердоган #Турция #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай