БДЖ пуска пътувания с парен локомотив за Деня на детето

БДЖ пуска пътувания с парен локомотив за Деня на детето
A A+ A++ A

Специални пътувания с парен локомотив ще организира БДЖ в първите дни от юни за всички малчугани и любители на влаковете. Атракционните композиции ще пътуват по общо три различни маршрута в страната, съобщават от железопътната компания.

За Международния ден на детето – 1 юни, ще бъдат организирани пътувания от София до Перник и обратно, както и по теснолинейката от Септември до Велинград и обратното направление.

От София за Перник с парен локомотив 01.23 на 1 юни атракционният влак ще потегли от столичната Централна гара 9 ч. и ще пристигне в Перник в 11 ч. Пътуващите с влака ще имат малко повече от три часа за разходка в града, където ще могат да се насладят на различните
организирани инициативи около Двореца на културата, като концерти и различни забавни активности, част от Детското турне National Geographic Kids TOUR 2023.

Влакът ще тръгне обратно от Перник в 14,25 ч. и ще пристигне в София в 15,20 ч. По време на пътуването за всички закупили билети за специалния влак ще има и допълнителни приятни изненади по повод отбелязването на 135 години от създаването на Българските железници. Цената на билета за пътуване в двете посоки София – Перник – София е 50 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

На същата дата – 1 юни, влакчето по теснолинейката ще замине с парния локомотив 609.76 от гара Септември в 09,15 ч. и ще пристигне във Велинград в 12 ч. За пътуващите с този влак БДЖ също е осигурило приятни изненади по повод на своята 135-годишнина, а освен времето за разходка от малко повече от два часа в курортния град, композицията ще има две спирания в посока Велинград на гарите Варвара и Долене, където пътниците ще могат да се насладят и фотографират откриващите им се красиви гледки. Атракционният влак ще тръгне от гара Велинград в 14,15 ч. обратно към гара Септември, където ще пристигне в 16,05 ч.

Освен на 1 юни, пътуване по теснолинейката ще бъде организирано и в неделния ден на 4 юни по същия маршрут и със същото разписание. Цената на билета за пътуване в двете посоки Септември – Велинград – Септември е 68 лв. с включено запазено място, като за
всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Третият маршрут на пътуване ще бъде организиран в събота – 3 юни, по направлението София – Копривщица – София. Парният локомотив 01.23 ще потегли с композицията в 9 ч. от Централна гара София и ще пристигне в гара Копривщица в 11,57 ч. От гарата до града ще бъде осигурен автобусен транспорт и по време на престоя пътуващите с влака ще имат достатъчно време да се пренесат в пропития с патриотичен дух и богат на забележителности архитектурно исторически резерват. По време на пътуването за всички присъстващи в специално организираната за тях композиция ще има още хубави изненади по повод 135 години от създаването на БДЖ. Атракционният влак ще тръгне от гара Копривщица обратно към Централна гара София в 16:40 ч., където ще пристигне в 19:26 ч. Цената на билета за пътуване в двете посоки София – Копривщица – София е 76 лв. с включено запазено място, като за всички деца до 10 годишна възраст билетите ще бъдат на половин цена.

Билети за влаковете с парни локомотиви могат да бъдат закупени от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната. Количествата са ограничени, уточняват още от БДЖ.

#БДЖ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »