Пострадалите от „Санди" гласуват при специален режим

Пострадалите от „Санди" гласуват при специален режим
Градчето Диксвил Ноч в Ню Хемпшир, което редовно влиза в новините по време на избори, проведе вота и обяви резултатите, като от общо гласували 10 души Обама и Ромни си поделят по 5 гласа. Снимка: reason.com
A A+ A++ A

Пострадалите от бурята „Санди" райони ще гласуват при специален режим, като хората ще могат да избират в коя секция да дадат своя вот.

Губернаторът на Ню Йорк съобщи, че на жителите на щата, пострадал сериозно  от супербурята, ще бъде позволено да гласуват в която и да е избирателна секция, а не само в тази, в която са регистрирани, предаде Нова телевизия.

За целта хората ще трябва да представят клетвена декларация. Според губернаторът въпреки, че бурята е разрушила много секции, това не бива да лишава стотици хиляди жители на Ню Йорк от правото им да гласуват.

Междувременно първите резултати от изборите вече бяха съобщени. Градчето Диксвил Ноч в Ню Хемпшир, което редовно влиза в новините по време на избори,  проведе вота и обяви резултатите, като от общо гласували 10 души Обама и Ромни си поделят по 5 гласа.

Диксвил Ноч отваря избирателните секции в полунощ и поради малкия брой гласоподаватели приключва с гласуването още в ранната сутрин.

#Барак Обама #избори #САЩ #Санди #вот #гласуване #буря #Ню Йорк #Мит Ромни #резултати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"