Пенсионер съди ЧЕЗ

Пенсионер съди ЧЕЗ
70-годишният Владимир Николов от град Левски ще съди ЧЕЗ за сметка от 500 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пенсионер от град Левски съди ЧЕЗ заради сметка от близо 500 лв.

Владимир Николов твърди, че не е изразходвал еленергия за толкова пари. Сумата се получила след проверка на външно табло, до което той няма достъп, съобщи bTV.

От началото на годината това е трети подобен случай, твърдят от Независимия съюз на потребителите в Плевен.

70-годишният Владимир Николов от град Левски е собственик на малък телевизионен сервиз. През лятото той вижда служители на ЧЕЗ да отварят външното елтабло:

„Те ми казаха, че таблото било разпечатано - електромерът, пломбите, не личели някакви инициали и започнаха да пишат протокол“.

Човекът подписва документа и два месеца по-късно получава фактура, в която пише, че дължи на дружеството 486 лева и 51 стотинки за изразходвана енергия.

Сумата от близо 500 лв. се явява заради деформациите по таблото, става ясно от писмения отговор на ЧЕЗ. В него се казва още, че нарушенията по пломбите са доказани от метрологична експертиза.

Владимир Николов обаче категорично отрича да е манипулирал по някакъв начин таблото, до което няма достъп.

Мъжът казва, че няма да плати сумата от близо 500 лева, както и че ще заведе дело срещу дружеството. Същото посъветваха и от Независимия съюз на потребителите в Плевен.

Външните табла са собственост на ЧЕЗ, но до тях може да има достъп всеки, казват оттам. И съветват хората да помислят, преди да подписват какъвто и да е констативен протокол.

Само за последната година в Независимия съюз на потребителите е имало три подобни случая. Сега спорът между Владимир Николов и ЧЕЗ ще се решава в съда.

#пенсионер #ЧЕЗ #сметка #Левски #Владимир Николов #Плевен #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"