Рафа спира с тениса, временно

Рафа спира с тениса, временно

ФБ/Рафа Надал

A A+ A++ A

Носителят на рекордните 14 титли от "Ролан Гарос" Рафаел Надал обяви, че тази година няма да участва на Откритото първенство на Франция по тенис, което започва на 28 май, предаде БНР.

„След контузията, която получих в Австралия, не успях да се възстановя, според очакванията. "Ролан Гарос" става невъзможен за мен. Няма да мога да бъда там след толкова много години, а знаете какво означава това събитие за мен. Тъжен съм“, обяви испанският левичар на пресконференция в своята академия в Манакор.
Надал не е играл от януари, когато получи травма в крака в Мелбърн. До последно спечелилият 22 трофея от Големия шлем Рафа се надяваше да се възстанови и да отиде в Париж, за да защитава титлата си.За първи път от 2004 година той няма да бъде на "Ролан Гарос".

"Аз не вземам решенията, тялото ми ги взема. Нямам определена дата за връщане. Може би след месец и половина, два или четири месеца", коментира още 36-годишният испанец.

Той намекна, че през 2024 година ще е последният му сезон, като се надява да играе във всички турнири, които е печелил до момента.


#Рафаел Надал #тенис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници