Инвестират над 150 млн. лв. в летище София в следващите 3 години

Инвестират над 150 млн. лв. в летище София в следващите 3 години
A A+ A++ A

„СОФ Кънект“ – оператор на летище София, обявява плановете си за ускорено инвестиране в столичното летище до края 2025 г. Повече от 50 млн. лв. годишно ще бъдат влагани в развитието на летището в следващите три години. Така ще се постигне увеличение от 60 млн. лв., или 2/3 повече спрямо заложеното в концесионния договор, посочват от „СОФ Кънект“.

„Инвестираме в бъдещето на България. Не само изпълняваме, но и ще преизпълним инвестиционната си програма. 150 млн. лв. ще бъде приносът на „СОФ Кънект“ към българската икономика до края на 2025 г., който да осигури трансформацията на столичния аеропорт. Така общо за целия срок на концесията инвестициите в развитието на българското летище ще надвишат 1,2 млрд. лв. Работим активно и по подобряване на въздушната свързаност на града и страната - повече дестинации от летище София означават създаване на нови бизнеси и още работни места, а също и популяризиране на страната в международен мащаб“, заяви Хесус Кабайеро – изпълнителен директор на летище София.

Инвестиционната програма е част от по-широката стратегическа цел, с която до 2030 г. ще имаме петзвездно регионално летище и трети пътнически терминал. Подобряване на пътническото преживяване, приложението на зелената енергия, чистата околна среда и устойчиво развитие са сред основните приоритети в плана за модернизация на летище София, подчертават от „СОФ Кънект“.

#летище София #"Летище София"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"