Официално: Гешев поиска дисциплинарно наказание за Борислав Сарафов

Официално: Гешев поиска дисциплинарно наказание за Борислав Сарафов

Стоп кадър/ФБ/Иван Гешев

A A+ A++ A

Днес в деловодството на Висшия съдебен съвет има депозирано предложение от Иван Гешев – главен прокурор на Република България за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Борислав Сарафов – директор на Националната следствена служба и заместник на главния прокурор по разследването.

Пропомняме, че днес се очакваше главният прокурор Иван Гешев официално да поиска отстраняването на неговия заместник и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

Сагата се изостри, след като шестима прокурори поискаха предсрочното освобождаване на обвинител номер едно. Иван Гешев демонстративно скъса своята оставка и отвърна на удара като намеси имена на водещи партии и политици. Чуха се обвинения за натиск и опити за потулване на съдебни дела. Бяха назовани имената на Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.

Лидерът на ГЕРБ отрече всички обвинения, а Сарафов заяви, че се страхува за живота си, предава Нова тв.

Вчера на пресконференция Иван Гешев отправи различни обвинения срещу Сарафов и поиска оставката му. Освен това заяви, че ако не я подаде, лично той ще внесе във Висшия съдебен съвет предложение за отстраняването му.

#Иван Гешев #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници