Експерти дискутират бъдещето на ВЕИ индустрията на кариерен форум

Експерти дискутират бъдещето на ВЕИ индустрията на кариерен форум
A A+ A++ A

Наталия Ефремова – зам. министър на труда и социалната политика, и Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата (БТПП), ще бъдат сред специалните гости на събитието тази сряда. Кариерният форум, посветен на ВЕИ индустрията – „Презареди кариерата си“, ще събере на едно място видни представители на енергийния сектор от държавната администрация, бизнеса и реномирани академични институции. Посетителите на събитието ще имат уникалната възможност да се запознаят с реалните възможности и кариерните перспективи в най-динамично развиващия се сектор на възобновяемата енергия.

Кариерното изложение и форум „Презареди кариерата си“ ще се проведе в Astoria Grand Hotel от 10:00 до 16:00 ч. на 17 май, като входът за събитието е свободен, а участниците могат да се запознаят с интересната програмата и да се регистрират на: careerexpo.solaracademy.bg. Изложението се организира от сдружение „Соларна Академия България“ и M3 Communications Group, Inc.

В изложбената и конферентна част на „Презареди кариерата си“ са включени водещи компании от енергийния сектор. Генерален партньор на събитието е CLS Installers. На място бъдещите ВЕИ специалисти ще могат да се срещнат с опитни професионалисти, както и да получат ценни съвети за своето кариерно развитие. Основен партньор е HRS Bulgaria, безспорният лидер в страната за управление на човешките ресурси. Партньорите от VVT Engineering, Solaris Montage и Hecsolar ще представят на посетителите широкият списък от преимущества на професия в светкавично развиващ се ВЕИ сектор.

Водещите теми, които ще бъдат обсъдени на сцената по време на панелните дискусии, са ключови за ВЕИ индустрията в България и енергийния преход на страната. Сред тях са предимствата и възможностите за работа в соларния бранш, образованието като катализатор на енергийния преход, както и най-добрите практики при изграждане на електроцентрали. Пълен списък на експертите, които ще вземат участие в дискусиите, може да бъде открит в програмата на форума.

Събитието „Презареди кариерата си“ е невероятна възможност за среща на квалифицирани кандидати за работа с лидерите в бизнеса, иницииране на успешни колаборации между компании и университети за качествена подготовка на кадри, както и за установяване на дългосрочно партньорство на ВЕИ сектора със съответните държавни институции за постигане на енергийните цели на България. Квалифицирани кадри, както и студенти и ученици от цялата страна, ще имат възможност да посетят събитието със съдействието на: Нов български университет, МРЦК, Технически университет – София, Технически университет – Габрово, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Стопански факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Професионална гимназия по електротехника и електроника – гр. Пловдив.

Първото издание на кариерния форум посветен на ВЕИ индустрията се провежда с медийната подкрепата на: БТА, Телеграф, Banker.bg, Econ.bg и Novinite.bg.

За повече информация и регистрация за събитието, моля, посетете:
https://careerexpo.solaracademy.bg/

За Соларна Академия България:

Сдружение СОЛАРНА АКАДЕМИЯ БЪЛГАРИЯ е основано в края на 2021 година като отговор на нуждата от повече информираност, изграждане на устойчива стратегия за развитие на енергийния сектор в България и подпомагане на образованието да отговори на новите нужди на пазара на труда.

Дейността на Сдружението предвижда създаването на информационни кампании, които имат за цел да популяризират предимствата на възобновяемите източници на енергия пред бъдещи инвеститори и обществото, да комуникират проблемните области, да подкрепят образованието и обучението в сектора. Сдружението ще реализира кампании чрез използването на изяви в медиите, социалните мрежи, организация на конференции, семинари, отворени лекции, обмен на добри практики с държави, които са напреднали в своето развитие в областта на ВЕИ и енергийната ефективност, и други.

#ВЕИ #Соларна Академия България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"