„Индипендънт": Обама или Ромни - несигурно както преди година

„Индипендънт": Обама или Ромни - несигурно както преди година
A A+ A++ A

Кого ще изберат 130-те милиона или повече избиратели в САЩ – сегашния президент Барак Обама или Мит Ромни, е толкова несигурно, колкото беше и преди година, коментира „Индипендънт".

Кампанията счупи рекорди по много отношения, не всички от които желани, добавя изданието, цитирано от информационна агенция „Фокус".

Безпрецедентните 2 млрд. долара ще бъдат похарчени само за президентския вот, а повече от 6 млрд., ако бъдат включени изборите за Сената и Камарата на представителите. Медиите бяха наводнени от повече реклами от всякога.

И все пак по-малко щати бяха сериозно оспорвани при всички скорошни избори, оставяйки голяма част от страната без да бъде посетена от кандидат и в усещане, че е почти лишена от избирателни права, пише още „Индипендънт".

Някои константи обаче се задържаха верни. Историята показва, че действащите президенти рядко биват победени – това се е случвало само два пъти за три-четвърти от века. В същото време обаче растящата поляризация на американската политика означава, че тези избори сега са нормата, коментират още в изданието.

#избори #САЩ #Президент на САЩ #Барак Обама #Мит Ромни #щати #кампания #президентски избори #вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници