Протежето на Гешев Ясен Тодоров показа СМС-а на раздора и отсече: Заплашват ме с дрон над къща

Протежето на Гешев Ясен Тодоров показа СМС-а на раздора и отсече: Заплашват ме с дрон над къща
A A+ A++ A

Всичките ми медийни изяви след атентата срещу Иван Гешев са съгласувани изцяло с Борислав Сарафов. Това заяви в "Денят започва" зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров, който минава за протеже и верен паж на Гешев.

"Медийните ми изяви на 2 и 3 май са изцяло съгласувани с пресцентъра на МВР и самия Борислав Сарафов, като даже той заяви на останалите зам.-директори и говорителя на националното следствие, че от един момент нататък само аз ще комуникирам с медиите".

"Ако аз бях предложение на Борислав Сарафов и той бе снел доверието си от мен, сам щях да си подам оставката, но аз съм предложение на главния прокурор", заяви той.

Тодоров показа в ефир есемеса, който разбуни духовете за мишлетата и плъховете.

"От вчера един дрон се разхожда над ваканционното жилище, собственост на родителите на съпругата ми.

Поканете Борислав Сарафов и го питай кой му дърпа конците, аз не мога да знам", обяви Тодоров.

Той заяви, че единствено е потвърдил казаното от Сарафов в деня на атентата - че взривното устройство е направено, за да убива хора. Потвърди и за присъствието на израелския експерт.

"Израелският специалист, който беше на местопроизшестието за кратко време, изложи становището си и аз му имам доверие. Пред вас казвам, че ако експертизата установи друго, ще си подам оставката. Според становището на този човек е използван някакъв вид взрив за военни цели, изстрелва осколки с голяма скорост и голям поразяващ ефект".

Тодоров не коментира подробности около разследването, защото няма право, но заяви, че на всички е пределно ясно, че Иван Гешев е бил сам в автомобила. Смята, че фокусът се е изместил върху израелския експерт и семейството на Гешев.

"Бих отишъл с най-голямо удоволствие на изслушване в парламента, но само при положение, че това стане при закрити врата и без телефони, които записват", каза зам.-директорът на НСлС.

"Това, което ме смая в изказването на Сарафов е, че ни обвини с Гешев, че сме грешници. Другите са лоши, а той е добрия.

На 5 май ни се разделихме като екип и приятели.

Когато изтичаше мандата на Сарафов като директор на Национална следствена служба, името ми се спрягаше за негов наследник. В личен разговор със Сарафов съм споменавал, че нямам такива мераци и не искам този пост", заяви още Тодоров.

Тодоров не знае в националното следствие да има разследвания срещу Бойко Борисов, но коментира, че има такива срещу други народни представители.

"Ясно е на чия страна съм - с пълното съзнание, че това може да ми доведе усложнения в живота, не мога в името на някакъв комфорт да си мълча, защото искам да мога да гледам хората в очите", каза той.

#Ясен Тодоров #Иван Гешев #Борислав Сарафов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"