Седмицата почва с облачно време, не забравяйте чадъра

Седмицата почва с облачно време, не забравяйте чадъра
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е по-ниско от средното за месеца.

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна. На места, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд, предимно слаби и до вечерта в повечето райони ще спрат. Над източната половина на страната ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър, предимно от изток-югоизток. Преобладаващите максимални температури ще са между 19° и 24°, в София – 18°-19°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините облачността ще е значителна и на места в масивите в Западна България ще има валежи от дъжд, предимно слаби. В планините в Източна България ще е без валежи, там ще има по-съществени разкъсвания и намаления на облачността. Ще продължи да духа умерен до силен югозападен вятър. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 17°, на 2000 метра - около 9°.

По Черноморието облачността ще е разкъсана, предимно висока. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 15°-17°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 6 мин. и залязва в 20 ч. и 40 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 34 мин. Луната в София изгрява в 4 ч. и 5 мин. и залязва в 16 ч. и 4 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"