Премиерът на Ливан: Не можем да се намесим в Сирия, разберете ни

Премиерът на Ливан: Не можем да се намесим в Сирия, разберете ни
Ливанският премиер отказа да отговори еднозначно на въпрос дали може да отхвърли тезата, че „Хизбула" има нещо общо с атентата на летището в Бургас. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Всички ние чакаме резултати от разследването на атентата в Бургас, без да разполагаме с категорични доказателства не бихме могли да си позволим да обвиним, когото и да е, заяви в София премиерът на Ливан Наджиб Микати.

Това той каза след като се срещна с българския си колега Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Ливанският премиер отказа да отговори еднозначно на въпрос дали може да отхвърли тезата, че „Хизбула" има нещо общо с атентата на летището в Бургас.

„Ливан е категорично против убийството на мирни граждани, категорично осъждаме това, което стана на летището в България и всякакви други терористични актове, извършени, от когото и да е. Смятам, че българското правителство и неговите органи извършват всичко необходимо като разследване", коментира Микати.

„Ние се осланяме единствено и само на фактите и доказателствата", добави от своя страна премиерът Бойко Борисов.

На срещата си в понеделник Микати и Борисов са разговаряли и за това как могат да се подобрят отношенията между двете страни и са коментирали и конфликта в Сирия.

„Аз обясних на премиера на България и на българското правителство, че Ливан е твърдо решен да не взема страната на никого в Сирия. Това е свързано със сигурността и стабилността на Ливан. Страната ни по никакъв начин не се намества в сирийските вътрешни работи. Надяваме се международната общност да прояви разбиране към позицията ни", заяви Микати.

„Важно е за нас Ливан да остане стабилен и конфликтът в Сирия да не се прехвърли върху Ливан, защото това ще дестабилизира целия регион. Категорични сме, че кръвопролитията в Сирия трябва да спрат", заяви от своя страна министър-председателят Бойко Борисов.

#Наджиб Микати #премиер на Ливан #Бойко Борисов #премиер #Ливан #Сирия #България #Бургас #атентат #летище #Хизбула

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници