ЦСКА атакува остро БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи

ЦСКА атакува остро БФС: Прогнилата система обслужва едни и същи персонажи
A A+ A++ A

От ЦСКА излязоха с много остра декларация след вчерашното решение на Апелативната комисия на БФС. От него стана ясно, че "червените" могат да приемат Черно море пред феновете си, но на минимум 50 километра извън София и то по посока Варна. Вариантите за подходящ стадион не са много, което затруднява ЦСКА в намирането им, а и получава откази.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"Информация относно поредното конюнктурно решение на БФС

На провелото се вчера заседание на Апелативната комисия беше решено да бъдем лишени от домакинство, а мачът да се проведе извън София, без право на избор. И тук искаме да направим няколко уточнения:

- заседанието, на което се очакваше да ни изслушат и запознаят с обстоятелствата около инцидентите, беше напълно фиктивно

- не беше отговорено на нито един наш въпрос, не бяха представени доказателства за "тежко" ранените, не получихме адекватно обяснение за санкциите

- след 10-те минути, отделени за нас, за да не е все пак срамно, ни стана ясно, че решението очевидно е било взето предварително и под диктовка.

Предвид липсата на истински доказателства за инцидентите, тоталното неглижиране на възраженията ни още преди първия мач, тежестта на наказанието без каквато и да било реална обосновка, имахме надежди, че поне този път от БФС ще демонстрират поне частична справедливост и или ще премахнат безумното решение от втори мач без публика, или поне ще ни оставят у дома, затваряйки частично стадиона.

Но нима можем да говорим за справедливост, когато става въпрос за ЦСКА? За ЦСКА, който е на точка от върха?

Предвид представянето на съперниците ни, които трудно се справят без цялата организирана система да е зад тях, разбираме страховете. Разбираме, че да ни лишат от домакинство в едно от 3-те такива, които имаме в общо 5 решаващи мача, ни поставя в трудна ситуация и е още един инструмент, с който да ни повлияят.

Да, ЦСКА е домакин навсякъде. Не това е проблемът. Проблемът е, че прогнилата система чисто и просто не работи. Тя просто служи. Обслужва едни и същи персонажи вече 10 години, а българският футбол продължава да затъва.

Толкова по темата БФС. Бихме искали да ви уведомим, че правим всичко възможно да намерим подходящ стадион, което се оказва нелека задача, предвид отказите, които получихме. Ще ви информираме за решението в кратки срокове.

Имаме и призив. Нека битката по трибуните бъде с позволени средства и нека не даваме повод за допълнителни удари под кръста. Всичко, което правим, се гледа под лупа и мери различно, затова и наказанията са в пъти по-тежки. Нека бъдем обединени и силни и само да помагаме на отбора!".

#ЦСКА

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »