Турция иска генерално консулство и в Шумен

Турция иска генерално консулство и в Шумен
Дипломатът препоръча на българското правителство да бъде премахнат визовият режим пред турския бизнес и скоростният път Русе - Свиленград да минава през Шумен и Ямбол. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Турция възнамерява да открие Генерално консулство и в Шумен, заяви посланикът на страната Исмаил Арамаз.

Арамаз участва в официалното откриване на нови производствени мощности в завода на „Алкомет" в Шумен в присъствието на премиера Бойко Борисов, министрите на икономиката, на социалната политика и на земеделието Делян Добрев, Тотю Младенов и Мирослав Найденов, както и 150 официални гости, предадоха БНР и „Капитал.

Възползвайки се от присъствието на представители на българското правителство, посланик Арамаз отправи молба към министър-председателя да бъдат премахнати „визовите пречки" за турските бизнесмени.

„Между България и Турция през тази година бяха осъществени няколко много важни стъпки, за което много благодаря на българското правителство. Ние желаем нашите взаимоотношения да се развиват, основавайки се на уважение на националните ни суверенитети и взаимна изгода“, каза още посланик Арамаз.

Дипломатът препоръча на българското правителство да бъде премахнат визовият режим пред турския бизнес и скоростният път Русе - Свиленград да минава през Шумен и Ямбол.

Освен желаното генерално консулство на Турция в Шумен, функциониращи такива има в Пловдив и Бургас.

#„Алкомет" #Мирослав Найденов #Тотю Младенов #Делян Добрев #министър на земеделието и храните #министър на труда и социалната политика #министър на икономиката #министър-председател #Бойко Борисов #Турция #Шумен #Ямбол #бизнес #инвестиции #Генерално консулство #посланик #Исмаил Арамаз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"