СНИМКИ Стана страшно за Тръмп: Признаха го за виновен в сексуално насилие и го осъдиха да плати 5 милиона долара на писателка

СНИМКИ Стана страшно за Тръмп: Признаха го за виновен в сексуално насилие и го осъдиха да плати 5 милиона долара на писателка
A A+ A++ A

Президентът и тогавашен мастит бизнесмен Доналд Тръмп е извършил сексуално насилие над писателката Е. Джийн Карол през 90-те години на миналия век и след това я е оклеветил като я е нарекъл лъжкиня, решиха съдебните заседатели и й присъдиха обезщетение в размер на 5 милиона долара, съобщи БТА.

С такова решение съдебните заседатели на практика отхвърлиха твърденията на писателката за изнасилване.

Според решението Тръмп трябва да плати на писателката общо 5 млн. долара - 2 млн. долара за тормоз и 3 млн. долара за клевета, съобщи Си Ен Ен.

На снимката: Тръмп влиза в залата на съда

Тръмп нарече решението на съдебните заседатели срамно и лов на вещици.

"Нямам абсолютно никаква представа коя е тази жена. Това решение е позор и продължение на най-големия лов на вещици в историята", написа той в социалната си мрежа.

Бившият президент на САЩ, който води кампания за повторното влизане в Белия дом през 2024 г., ще обжалва, заяви неговият говорител Стивън Чунг.

Тръмп няма да трябва да плаща, докато делото е в процес на обжалване.

79-годишната Карол свидетелства по време на гражданския процес, че Тръмп, който е на 76 г., я е изнасилил в съблекалнята на универсалния магазин „Бергдорф Гудман“ в Манхатън през 1995 г. или 1996 г., след което е накърнил репутацията ѝ, като написа през октомври 2022 г. в социалната си платформа, че твърденията ѝ са "пълна измама" и "лъжа".

Карол напусна сградата на съда заедно с адвоката си Роберта Каплан, усмихната и със слънчеви очила, и влезе в кола без да говори с репортерите.

Тя обясни, че Тръмп е примамил с пробните на магазин за бельо, където е поискал мнението й, за да избере подарък за друга жена. Първоначално тя била поласкана, че бизнесменът се интересува и цени мнението й, но после набързо разбрала, че целта му е да я насили. Дълго време тя мълчала за случая, смятайки, че тя е виновна и никой няма да я разбере, ако каже какво е станало. Наскоро обаче Карол се е решила да припомни за премеждията си с Тръмп.

От своя страна той й се присмя и попита: Има л нормален човек, който смята, че ще вкарам жена на 50 години в пробна и ще я насиля...?

Снимки: ФоксНюз и Си Ен Ен

#Доналд Тръмп #сексуално насилие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"