Започва броене на застрашен вид морски бозайник

Започва броене на застрашен вид морски бозайник

pixabay.com

A A+ A++ A

Изследователи от Мексико, САЩ и Канада стартират проект за определянето на популацията на застрашения вид калифорнийска морска свиня, предаде ДПА.

Два кораба за наблюдение, както и местни рибарски лодки ще потеглят в търсене на представители на вида в защитената зона в Калифорнийски залив, казаха от мексиканското Министерство околната среда и природните ресурси и организацията за защита на околната среда „Сий шепърд“.

Представители на застрашения вид от семейство морски свине се забелязват рядко. Според организации като „Про уайлдлайф“ има само десет живи калифорнийски морски свине.

Предстоящата научна мисия, която ще се проведе от 10 до 27 май, има за цел да определи възможно най-точно действителния брой на тези животни. Експертите ще използват мощен бинокъл, както и 55 закотвени детектора, за да уловят акустичните сигнали на морските бозайници.

Калифорнийската морска свиня е вид, който се среща само в Калифорнийския залив. Неговият дълъг репродуктивен период не му позволява да се размножава бързо.

#САЩ.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"