СНИМКИ Двама рибари се обърнаха с лодката си край Китен - единият се удави, другият бе спасен по чудо

СНИМКИ Двама рибари се обърнаха с лодката си край Китен - единият се удави, другият бе спасен по чудо
A A+ A++ A

Двама рибари се обърнаха с лодката си в морето край Китен този следобед, съобщава Флагман.бг, позовавайки се на очевидци.

Инцидентът е станал около 13:30 часа. Малката рибарска лодка с двама мъже на борда се преобръща заради силното вълнение. Други рибари в близост стават свидетели на трагедията и се притичват на помощ. Именно те се обадили и на спешния тел. 112, откъдето пращат спасителни екипи.

Трупът на единия – Недко Шуков (61 години), вече е изваден. Вторият рибар е спасен жив. Той е в термошок и е настанен в бургаската болница.

Двамата мъже не са местни рибари. Те са от Ямболско. Пристигнали са в морския град тази сутрин с малката рибарска лодка. Влезли са в морето и към обяд, на връщане, когато са били в района на почивната станция Кремиковци, се появило силно вълнение и плавателното средство се е преобърнало.

Днес времето е топло, но вятърът е силен, което явно е подвело двамата мъже, влезли с рибарска лодка доста навътре в морето.

Междувременно от полицията съобщиха подробности за трагедията:

Около 13.20 ч. днес в Ру Приморско е получено съобщение от двама рибари от Карнобат за това, че забелязали в морето срещу носа на пристана в Китен обърната лодка. Рибарите заявили, че ще направят опит да спасят падналите във водата свои колеги. Към мястото на инцидента се оправили полицейски служители и служители от “Гранична полиция”, които констатирали, че карнобатлии успели да качат в малката си по обем лодка единия от падналите рибари, а вторият е бил превозен до сушата хванат за борда.

Излизайки на пристана служител от “Гранична полиция”, предприел реанимиращи действия спрямо рибаря, плуващ заедно с лодката, но въпреки тях той починал. Тялото на 61-годишния мъж от ямболското село Каравелово е откарано за аутопсия в отделение “Съдебна медицина” към УМБАЛ-Бургас, а неговият приятел - 72 годишен мъж от с. Каравелово, общ. Тунджа, обл. Ямбол е отведен за лечение с хипотермия в УМБАЛ-Бургас.

#Китен #лодка #рибари #удавник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"