Шефът на пловдивската полиция за голия екшън в бара: Не всички са събличани, само някои! Така се действа

Шефът на пловдивската полиция за голия екшън в бара: Не всички са събличани, само някои! Така се действа
A A+ A++ A

Акцията в нощен клуб „„Bushido“ беше в рамките на закона, заяви шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов днес, малко след като от Асоциацията на заведенията поискаха оставки в МВР.

Според комисар Костадинов полицията не е превишила правомощията си при нахлуването в клуба. Той обаче се застрахова, че крайната дума ще има проверката по случая. Преди точно 9 дни шефът на пловдивската полиция се вживя в ролята на нещо като мутра от 90-те. Тогава преди мача Ботев-Левски на новия стадион "Христо Ботев", той агресивно обгради с още свои подчинени журналист и му отправи заплахи на висок тон. Всичко това се случи край стена, а човекът беше буквално наобиколен от униформени, само защото малко преди това си позволи културно да попита силовия министър Иван Демерджиев защо прикрива и замазва следите на органи на реда, които си позволяват да бият невинни хора, какъвто бе случаят опреди месеци в Плевен, когато полицаи, които не бяха на смяна биха на почивки младо момче докато изпадне в безсъзнание. Изнервен от логичните въпроси Демерджиев побесня и си позволи като лумпен, а не глава на институцията МВР, да долепи чело в чело журналистът. После ядосаният министър и вицепремиер си позволи да праща униформени, които да респектират представителя на четвъртата власт. Начело на "бригадата" бе именно Васил Костадинов, който вилня и се държа мутренски, използвайки заплахи и обиди. Демерджиев дори се върна и лично се опита да потърси наново саморазправа с журналиста, но свидетелите наоколо извадиха телефони и това го възпря. Накрая журналистът бе отведен с патрулка към близко РПУ, макар и не арестуван. Така му бе попречено да изпълни служебните си задължения на срещата, които бе изпратен да изпълнява под претекст, е личната му карта е с нарушена цялост и е нужно да му се състави акт. Случката е показателна и затова думите на шефа на пловдивската полиция е хубаво да не се взимат занапред за чиста монета, имайки предвид на какво е способен, дори на публични места като стадиони.

А ето го неговото обяснение на случая с тарашената дискотека:

„Начинът на действия при проверка е базиран на възприятията на ръководителя на място, тактиката и подхода също. Всички останали действия, дали съм доволен или недоволен от резултатите, няма да коментирам. Дори и с цената на известно нарушение по отношение на възприемането на действията, съм склонен да мисля, че в тези обекти следва да се работи целенасочено. Не сме срещнали никаква подкрепа от собственик на такъв клуб до момента по отношение на употребата на дрога. Ще открием ли топлата вода като кажем, че там се употребяват наркотици?“, запита комисар Васил Костадинов.

„Това, което ми докладваха за акцията в заведението на 6 май е, че за проверяване на клиентите са били обособени четири помещения – две за мъже, две за жени. Появиха се изказвания, че са карани хора да се събличат и да заемат странни пози. Имало е такива мерки спрямо конкретни лица, по отношение на които има данни за притежание на наркотици, но не към всички“, коментира шефът на пловдивската дирекция на МВР.
„Установени са 14 непълнолетни лица, които са били с декларация за придружител. В две от лицата в заведението са открити наркотични вещества. В едно от сепаретата е намерено прахообразно вещество. Образувани са три производства по случая.“

„На едно от момичета от персонала са й сложени белезници, защото се е опитала да скъса протокол, изготвен по съответния ред от полицай. С този протокол се изземва наркотичното вещество от задържаното лице.“

„Публична тайна е, че в тези заведения се пуши масово трева, присъстват и непълнолетни лица. Нека не забравяме, че ние сме и родители“, подчерта полицейският шеф.

„За съжаление ние не сме получавали сигнали от персонала на заведението за такива нарушения. Заради това подходът на тази специализирана операция беше такъв. В зависимост от обема и капацитета на заведението се предприема различна тактика.“, обясни Васил Костадинов.

#Бушидо #дискотека #васил костадинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"