От Бушидо проплакаха: След тараша на голо на клиентите ни сме на загуба, а знаем, че тепърва ще ни удрят по бизнеса

От Бушидо проплакаха: След тараша на голо на клиентите ни сме на загуба, а знаем, че тепърва ще ни удрят по бизнеса
A A+ A++ A

Един от собствениците (но всъщност подставено лице, защото биг бос там е Александър Апостолов) на пловдивската дискотека „Бушидо” - Деян Найденов, определи полицейската акция навръх Гергьовден като тенденциозна и целенасочена, довела единствено до унижение на клиентите и загуби за заведението.

„Около 1:30 дойдоха приблизително 50 полицаи и направиха унизително действие спрямо клиентите, карайки ги да се събличат по тоалетните. Проверките продължиха до 6:30 сутринта и на всеки беше издаден протокол. Това, което е открито е една цигара марихуана и някакво пакетче с 0,4 грама неустановено вещество”, разказа той.

Ръководството на клуба не толерира употребата на наркотици, но не е това начина да се проверяват тези хора, смята Найденов.

„Видя се, че нищо не е намерено. В клуба още на входа се проверяват хората дали не носят оръжие и забранени неща. Ако има индикации, че някой употребява наркотици ще подадем сигнали, но ние не сме упълномощени да се борим по този начин с наркотиците”, допълни собственикът.

Той наблегна на това, че 400 човека са унижени и от ръководството са сезирали прокуратурата.

„Подали сме сигнал в прокуратурата, защото за нас това е унижение за нашите клиенти и няма как да оставим така нещата. Първо ни затвориха да не работим 5 часа в почивен ден, когато хората излизат да се забавляват, отделно имаме 40-50 човека персонал, който на нас ни струва пари за заплати и не може просто с едно решение да ни затворят и да не работим. Можеше да се намери друг начин да се проверят хората”, допълни Найденов.

По думите му загубите от въпросната вечер няма да бъдат покрити и те ще са изцяло за сметка на клуба, а полицейските акции ще продължат и за в бъдеще.

„От тук нататък ще бъдем многократно проверявани, защото не си мълчахме. Преди 40 дни по същия начин около 40 полицаи от ГДБОП от София дойдоха с автомати и качулки и проверката отново продължи няколко часа, при светнати лампи и спряна музика, но нищо не намериха”, разказа още той.

Според него проверките са целенасочени и тенденциозни.

„Подали сме жалба за уронване престижа на клиентите и за това, че са нарушени човешките им права, защото не е коректно в 21 век да те събличат по тоалетните, като те карат да си сваляш панталона и бельото”, завърши Деян Найденов.

#дискотека #Александър Апостолов #Бушидо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"