Експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим

Експлозии разтърсиха анексирания от Русия Крим

ru.wikipedia.org/НАСА

A A+ A++ A

Експлозии са избухнали на няколко места в анексирания от Русия Крим рано тази сутрин и руски социални медии съобщиха, че системите за противовъздушна отбрана на полуострова са отблъснали атаки, предаде Ройтерс, като се позова на руски и украински медии, предаде БТА.

Канал в "Телеграм", свързан с руските правоприлагащи органи, съобщи, че Украйна е изпратила поредица от дронове към цели на Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е свалила поне един от тях над пристанището на Севастопол. Според предварителната информация на канала няма пострадали.

Според украински канали в "Телеграм", експлозии е имало в Севастопол и Саки - където Русия има военновъздушна база - както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.

Агенция Ройтерс отбелязва, че не е успяла да провери достоверността на информацията от независими източници.

Ударите по руски цели зачестиха през последните две седмици особено в Крим. Украйна, без да потвърждава каквато и да било своя роля в тези атаки, твърди, че разрушаването на инфраструктурата е подготовка за нейната планирана сухопътна офанзива, посочва Ройтерс.



#Крим #експлозии #дронове

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"