Времето: Слънчев и топъл празничен ден, до 22-23°С днес

Времето: Слънчев и топъл празничен ден, до 22-23°С днес

Pixabay

A A+ A++ A

През деня на Гергьовден времето ще бъде предимно слънчево и ще се затопля. Около обяд очакваме временни увлечения на облачността над цялата страна, но тя ще е предимно средна и висока и валежни са малко вероятни. Следобед над планинските райони от Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на изолирани места ще паднат валежи.

През деня в източната половина на страната вятърът ще е до умерен от север, а над останалата част – предимно западен.

Дневните стойности ще се повишават и на повече места ще са между 22-23°С , като най-високи ще са над Югозападна и Дунавската равнина – до 24-25°С.

Денят в София ще започне с разкъсана облачност. По-късно през деня облачността ще нарасне в купеста, но валежи не се очакват. Температурите постепенно ще се повишават - минималните ще са около 9°С, а максималните - до 22°С.

Времето в планините ще е предимно слънчево и топло. Временни увлечения на облачността очакваме след обяд над масивите от Западна и Централна България, като на изолирани места в Рило-Родопска област ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 6°.

Времето по Черноморието ще е предимно слънчево. След обяд облачността по Южното Черноморие ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд.

Температурите постепенно ще се повишават, като ще са между 18°-20°С. Температурата на морската вода е 12°-15°.Вълнението на морето ще бъде около 1-2 бала.

Прогноза за ФПЧ - В сутрешните часове нивата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат завишени. Концентрацията на вредни газове ще е между 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

Времето на Балканите

През следващите 48 часа времето в по-голямата част от Балканския полуостров ще попадат в южната периферия на обширен антициклон, разположен над Северна Европа. Ще се задържи предимно слънчево, но над планинските райони от полуострова ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще паднат краткотрайни валежи с гръмотевици. Температурите на полуострова ще се повишават, прогнозира Meteo Balkans.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"