Това са зеленчуците, които помагат за отслабване

Това са зеленчуците, които помагат за отслабване

Pixabay

A A+ A++ A

Растителните храни са не само полезни, но и често се препоръчват при диета. Оказа се обаче, че някои от зеленчуците имат направо чудотворен ефект в борбата с килограмите. Диетологът Екатерина Пурахина посочва кои са те.

За да отслабнете и да подобрите здравето си, половината от вашето меню трябва да се състои от зеленчуци и плодове, смята експертът.

Факт е, че растителните храни съдържат малко калории, но в същото време много вода и фибри, което потиска апетита и дава усещане за ситост. Но спанак, броколи и аспержи са водещи по полезни свойства, твърди диетологът.

Спанакът е с изключително ниско съдържание на калории, като някои изследвания дори сочат способността му да изгаря мазнините. Може да се добавя към всички ястия, но се препоръчва да се ядат не повече от 50 грама на ден.

Броколите също помагат да се отървете от наднорменото тегло, а също така намаляват риска от развитие на рак и предотвратяват стареенето.

Аспержите също помагат в борбата с килограмите. Те съдържат фолиева киселина, фибри, витамини А, К и С - около 30 полезни хранителни вещества, а също така и аспарагин, който разгражда мазнините, пише Дарик нюз.

#отслабване #зеленчуци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »