ПП-ДБ иска оставката на Сарафов заради "тежка манипулация", че Гешев е бил в колата със семейството си

ПП-ДБ иска оставката на Сарафов заради "тежка манипулация", че Гешев е бил в колата със семейството си
A A+ A++ A

Продължаваме промяната - Демократична България" поиска оставката на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов заради т.нар. "атентат" срещу Иван Гешев, който коалицията определя като инсценировка.

Новата коалиция поиска и разследването по делото да бъде отнето от НСлС, ръководена от зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, тъй като според тях нямало да се проведе всестранно, пълно и обективно.

"Още при първоначалното изявление от мястото на произшествието Борислав Сарафов излъга българската общественост и създаде тежка манипулация, като заяви, че в кортежа се е движел главният прокурор и неговото семейство... Г-н Сарафов трябва незабавно да си подаде оставката заради тази лъжа", каза на брифинг в парламента съпредседателят на коалицията ген. Атанас Атанасов.

По-рано днес от парламентарната трибуна вътрешният министър Иван Демерджиев заяви, че в автомобила, в който е пътувал главният прокурор Иван Гешев в деня на взрива, не е било неговото семейство. По-късно, в отговор на въпрос на OFFNews, министърът уточни, че няма данни семейството на главния прокурор да е било в нито една от колите.

От ПП-ДБ коментираха, че са проверили и според тях кордонът е бил от една кола, която била с щети на ниво одраскване на паркинг, а не терористичен атентат.

Междувременно депутати от ПП-ДБ са изпратили въпроси до прокуратурата и НСО, в които питат и за т.нар. "израелски експерт". В тях те питат дали този човек и преди се е срещал с Гешев и защо е кацвал в България 95 мин. преди случая, защо президентът се движи с автомобил с по-ниска защита от тази на Гешев, защо в автомобилите на НСО няма видеорегистратори.

#Борислав Сарафов #ПП-ДБ #Иван Гешев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"