Да му се доплаче на човек: "Спаси София" сравни навесите на автобусните спирки в нашата столица и в Любляна!

Да му се доплаче на човек: "Спаси София" сравни навесите на автобусните спирки в нашата столица и в Любляна!
A A+ A++ A

От гражданската платформа "Спаси София", лидирана от младия общински съветник Борис Бонев, обърнаха внимание на поредния проблем в столицата. Иде реч за навесите на автобусните спирки. Аналогия на ситуацията, например в Любляна, дава да се разбере, че у нас сме на светлинни години, дори от други балкански държави.

ЕТО КАКВО ПИШАТ ОТ "СПАСИ СОФИЯ":

Как изглеждат навесите на ключови автобусни спирки в София и Любляна?

София - крайно недостатъчно място, което да обслужва всички, които чакащи, особено в час пик; пореден дизайн на спирконавес, различаващ се от останалите; никаква възможност за използването ѝ при дъжд, сняг или слънце от повече хора; без информационни табла, които да ориентират пътниците.

Любляна - достатъчно пространство за седящи и правостоящи хора; дизайн, който е проектиран още 2002 г. и който до ден днешен се използва, за да е по-приветливо и подредено; указателни табла с информация за всички автобусни линии, които обслужват спирката.

Сегашното състояние на навесите, АКО има такива, е неприемливо и в повечето случаи - неизползваемо. Време е да бъде въведен Стандарт за спирконавесите!

#"Спаси София" #Спаси София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"