Млад мъж загина по кошмарно нелеп начин в Морската градина на Бургас, аверът му се спаси по чудо

Млад мъж загина по кошмарно нелеп начин в Морската градина на Бургас, аверът му се спаси по чудо
A A+ A++ A

Кошмарна трагедия се е разиграла около 21,30 часа миналата вечер в Морската градина на Бургас, съобщава очевидец пред бургаския сайт flagman.bg. В района на Колежа по туризъм към момента гъмжало от полиция, имало и линейка, чийто спешен екип обаче не е успял да направи нищо, за да спаси живота на 31-годишен мъж. Той е намерил смъртта си по брутален начин. Това, което описва източникът, е по-страшно и от филм на ужасите.

Двама приятели се опитали да се покатерят по неясни причини върху една от гранитните скулптури, която е висока около 2,5 метра. Тя е разположена в непосредствена близост до алеята, водеща към Колежа по туризъм. Когато един от мъжете успял да стигне до горе, част от монумента се отчупва и той полита надолу заедно с нея. Отломъкът – над 200 килограма, се е стоварил върху главата му, твърди очевидецът.

Не е ясно какво е състоянието на другия мъж, който е бил в подножието на художествената творба. Не е ясно и какво са търсили около 21 часа двама приятели под тоталитарния монумент, вероятно са опитвали екстремно селфи.

В Морската градина на Бургас има множество подобни гранитни паметници, които са поставени в тоталитарно време при традиционен международен пленер. По-голямата част от тях се рушат под влияние на метеорологичните условия.

Лобното място на младия мъж, чието тяло току-що бе откарано в моргата, всъщност се е намирало под две големи каменни колони с височина 2,5 метра, още в първия завой надясно от прелеза. Самият монумент представлява три колони под формата на буква П, а под него е била статуята.

Не е ясно какво е състоянието на другия мъж, който е бил в подножието на художествената творба

Младият мъж е бил на разходка заедно със своя приятел от детинство Чанко Чанев, с когото са били връстници. Ето какво е накарало двамата едновременно да се покачат върху П-образния соц монумент, съставен от три елемента. „Нещо ни стана, докато вървяхме по алеята. Видяхме отдалеч белия паметник и решихме, че може да стане интересно селфи. Успяхме и двамата да се покатерим. Преди да се снимаме, основите се разклатиха и политнахме едновременно – той назад, а аз напред. Така една от колоните затисна приятеля ми”, е разказал още в самото начало на спешния медицински екип и полицаите оцелелият по чудо Чанко, който е с много леки наранявания. Приятелят му обаче е буквално премазан. Двамата са били в Морската градина заедно с родителите на Чанко. Според източници на Флагман.бг, хората са били много кротки и с нормално поведение. И двамата млади мъже са образовани и нямат никакви противообществени прояви, установи проверка на Флагман.бг.

Същият паметник често е бил ползван за силови тренировки на запалени спортисти. Често някои от тези паметници стават обекти на вандализъм именно поради тази причина. Ползвали се за т. нар. пасивно и активно „висене” и набирания за трупане на мускули по гърба и корема.

В случая с Йордан и Чанко обаче нещата не стоят по този начин, както са предполагали полицаите. Пред Флагман.бг бе припомнено тази нощ, че именно хулигани са унищожили един от символите на града в близост на Летния театър – Тризъбецът на Нептун, представляващ монолитна каменна скулптура от няколко блока. Той бе срутен преди около 15 години от младежи, прилагащи физическа сила.

Загиналият Йордан е семеен и има 3-годишна дъщеричка.

Срутената скулптура тази вечер не се намира близо до алеята, по която освен пешеходци преминават и автомобили. Тя е доста навътре в тревната площ и трябва целенасочено да стигне до нея. С какво точно е привлякла в тъмното двамата млади мъже, остава неясно, още повече, че затревената площ е била кална заради превалелия следобед дъжд.

#Морската градина #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"