Дронове и ракети не оставиха Киев да мигне миналата нощ, ударите бяха с невиждана интензивност

Дронове и ракети не оставиха Киев да мигне миналата нощ, ударите бяха с невиждана интензивност
A A+ A++ A

В нощта на 4 май руснаците предприеха нова въздушна атака срещу Киев, като изпратиха дронове камикадзе и ракети тип Шахед към украинската столица. Въздушната атака в града продължи повече от 3,5 часа.

Това съобщи военното управление на Киев. Отбелязва се, че това е третата въздушна атака срещу Киев в рамките на първите четири дни на месец май, предава УНИАН.

„От началото на тази година нашият град не е усещал толкова плътен интензитет на удари! Тази нощ агресорът отново нанесе тежък въздушен удар по столицата. Руснаците атакуваха Киев с безпилотни летателни апарати тип „Шахед“ и ракети, вероятно балистични, “ отбелязаха от киевската местна военна администрация и добавиха, че окончателният тип на използваните ракети ще бъде определен едва след изследването на останките.

Военното управление отбелязва, че във въздушното пространство на Киев всички вражески ракети и БПЛА са унищожени от силите на ПВО.

"Според оперативната информация няма жертви сред цивилното население и разрушения на жилищни обекти и инфраструктура. В отделни райони на столицата е регистрирано падане на отломки, но те не са довели до загуба на живот и здраве на хората или сериозни материални щети“, допълват от военната администрация.

В 06:52 от там уточниха , че в резултат на нощната въздушна атака по украинската столица са открити фрагменти от дрон в жилищен район в квартал Шевченковски. Информацията за пожар не се потвърждава.

„Няма жертви сред населението и без значителни щети по прилежащата територия“, съобщи ръководителят на военната администрация Сергей Попко.

Въздушна атака на 4 май - какво се знае?

В нощта срещу четвъртък, 4 май 2023 г., в редица региони на Украйна бе обявена въздушна тревога. Жителите на Киевска област бяха предупредени за заплаха от обстрел.

Жителите на столицата са чули експлозии, вероятно в резултат на работата на противовъздушна отбрана. Тревогата за въздушно нападение е отменена в 06:03 сутринта.

Преди това, на 3 май, посолството на САЩ предупреди, че има повишена заплаха от ракетни удари на Руската федерация по Украйна. По-специално за Киев и Киевска област.

#Киев #ракетен обстрел #война

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"