Предимно облачен четвъртък

Предимно облачен четвъртък
A A+ A++ A

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Днес ще се задържи предимно облачно. Преди обяд главно в Източна България, а след обяд на много места ще има валежи от дъжд, в Южна България и планинските райони ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°, сочи прогнозата на НИМХ.

В планините ще бъде предимно облачно, преди обяд в много райони - мъгливо. На много места ще има валежи от дъжд, над 2000 метра - от сняг. Ще има и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, който до края на деня ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 10°, на 2000 метра - около 3°.

Над Черноморието ще е предимно облачно, главно преди обяд с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, в крайните северни райони временно до 4 бала.

Слънцето в София изгря в 6 ч. и 18 мин. и залязва в 20 ч. и 28 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 9 мин. Луната в София залязва в 5 ч. и 37 мин. и изгрява в 19 ч. и 17 мин. Фаза на луната: един ден преди пълнолуние.

#времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »