Тридневен траур в Сърбия, след като седмокласник застреля 8 деца, 1 охранител и рани още шестима ученици (ВИДЕО)

Тридневен траур в Сърбия, след като седмокласник застреля 8 деца, 1 охранител и рани още шестима ученици (ВИДЕО)

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Сърбия обяви тридневен траур от 5 до 7 май след стрелбата в училище в Белград. При произшествието загинаха 8 деца и един охранител. Още шестима ученици и един учител са ранени, съобщава сръбското Вътрешно министерство, предаде НОВА.

За атаката е задържан ученик от седми клас. Момчето използвало пистолета на баща си. Сигналът за стрелбата в основното училище "Владислав Рибникар" е получен към 08:40 ч. в сряда сутринта. Трагедията се разиграла в час по история.

Медици от местно лечебно заведение дадоха информация за приетите при тях две момчета на 13 години и едно момиче. Момчетата били в стабилно състояние, но момичето имало огнестрелна рана в главата и било подложено на животоспасяваща операция.

По последна информация момчето е на 13 години, а не на 14, както се смяташе досега, обяви прокурор в Белград. Именно, защото не е навършило 14, то няма да бъде подведено под наказателна отговорност, тъй като според закона в Сърбия, подсъдими могат да бъдат лица навършили 14 години. Министърът на образованието Бранко Ружич каза, че нападателят е бил тормозен от своите съученици и е бил обект на насилие от тяхна страна.

Стрелецът е бил отличник. “Незабавно след инцидента полицията е арестувала на местопрестъплението детето - Коста Кечманович, роден на 30-и юли 2009-а година. Намерено е и оръжието на престъплението”, заяви Веселин Милич, началник на полицията в Белград.

Младежът е планирал всичко предварително - в раницата му са били открити четири коктейла "Молотов" и схема на класната стая. „Той призна, че е планирал престъплението. Това е списък на децата, които е смятал да екзекутира. Направил е план как да влезе и излезе от училището, който е намерен на бюрото му. И както самият той каза, определил е основните цели. Изглежда малко като от видеоигра или филм на ужасите, което показва, че е планирал подробно как да влезе, в коя класна стая и как да екзекутира всяко дете”, подчерта Милич.



#Белград #масово убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"