Румен Ралчев: Има реален насочен взрив в покушението срещу Гешев, не може да се говори за инсценировка

Румен Ралчев: Има реален насочен взрив в покушението срещу Гешев, не може да се говори за инсценировка

Фейсбук/Румен Ралчев

A A+ A++ A

Ако взривът, използван в покушението срещу главния прокурор е изработен професионално, финалното изпълнение е било непрофесионално. Това обясни пред БНР Румен Ралчев, председател на Националния съюз по безопасност и охрана, бивш служител в НСО.

"Някои неща се приеха за даденост след като минаха през няколко усти и вече се правят заключения. Прокуратурата има право да говори, но основните данни и сведения, които могат да бъдат основата на заключения са от следователите.

След като всичко е иззето за експертиза, не мога да се съглася, че това е мястото, което е възпроизвело взрива. Имаме ли сведения дали този взрив не е бил поставен върху нещо? Ако беше оставен върху земята, трябваше да обрули цъфналото дърво. Той е бил насочен по посока на пътното платно. Ако е бил поставен на земята, този кратер е изключително смешен. Да не забравяме, че всичко е прибрано, включително горния слой от пръстта, допълнително са отнети поне 10 см пръст.

За да се реши една задача, трябва да знаеш нейното условие. Да не бързаме да правим заключения за неща, които не са известни. Голям шанс е, че попадението не е отишло при тях"

Мит е това за смяната на маршрута, заяви Ралчев.

"Той е използван многократно през последните месеци от главния прокурор. Протоколът урежда всичко. Тези неща минават през Националната служба за охрана и през служби за осигуряване на маршрути . Тази организация не се прави за един ден. Фаталното е, че не е доловен сигналът. Тук не е въпрос на теч на информация, защото той не е бил на тайна среща"

За инсценировка не може да се говори, защото има реален насочен взрив, заяви той.

"Закъснението с една секунда е спасило главния прокурор и тези, които са пътували с него".

Румен Ралчев се надява да се стигне до поръчителите, защото смята, че вече имаме петно върху страната заради избухването на това взривно устройство.

"Частично възстановяване на авторитета на държавата може да стане чрез откриването на извършителите на този атентат".

#Румен Ралчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници